Friday, 6 April 2012

BaaN Interview Questions - I


QUESTION BANK

QUESTIONS:

Form

1. There are ..…. types of forms.
Ans: 4 (Four)
2. Can one form be attached to more than one session?
Ans: Yes
3. What is the significance of field ‘Horizontal’?
Ans: If this check box is selected, records are shown below each other. If this check box is cleared, records are shown side by side.
4. Forms are stored by ……….
Ans: Language
5. When a session is started, BaaN tools decide in which language the form should be displayed. This decision is based on the ……………… attached to the ………
Ans: language, user
6. The runtime equivalent of form is called ………
Ans: dump
7. Can form type and session type be different?
Ans: No
8. Multi-occurrence fields in a form can be from
a. Tables and labels
b. Only main table
c. Main table and form fields
d. Only non-key fields of main table
Ans: (c)
9. For a form field, valid field types are
a. Input, display, input only, view
b. View, search, input, display
c. Input, output, view, database
d. Input, input only, display, display only
Ans: (d)
10. A view field occurs in form type
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Ans: (c)
11. How do you attach User specific options on form?
Ans: Through form commands
12. User can modify standard command set attached to Form (true/false)
Ans: True
13. One can auto-compile forms and Menus after changes, if true, explain (true/false)
Ans: True. By setting in development parameters template
14. User is able to edit the forms attached to different package VRC, if true, explain (true/false)
Ans: True. Should have development authorization for the PVRC
15. After saving and existing from form editor, the changes done on form are available at runtime, explain (true/false)
Ans: False, if not auto-compile. True, if auto-compile

Session

16. Name different types of sessions.
Ans: Maintain, Display, Print, Update, Graph, Conversion
17. Name different window types.
Ans: Modeless window with menu, Modal window with menu, Dialog, No window, Synchronized dialog, List window
18. What is form type for dynamic session?
Ans: 5
19. A session can consist of the following components
a. Program scripts, tables, messages, labels and questions
b. Tables, messages, reports, forms, program scripts
c. Program scripts, tables, forms, reports, help text
d. Program scripts, tables, forms, reports, help text, menus
Ans: (c)
20. A session can be created without having a form, report and table – True/False
Ans: True
21. Is it possible to zoom to two different sessions from a single field – True/False
Ans: True
22. What is dynamic session?
Ans: A session where the developer does not have to determine exactly where forms and fields are placed, or what they look like. Instead, the developer has to define the contents and structure of the session and the sequence of the object on the form. Dynamic sessions can be used to minimize the information that is displayed in a session for a particular user. For example, you can define the authorizations for a user so that certain forms and fields of a session are not displayed.
23. What is Dialog Synchronization
Ans: Multi occurrence and single occurrence on the same main table
24. What is Child Synchronization
Ans: Multi occurrence and multi occurrence on the different main tables
25. What is the significance of field ‘Synchronization’?
Ans: If you generate a multi occurrence session (the Multi-Occurrence check box is selected), you can select this check box to synchronize the multi occurrence session with the single occurrence session that is filled in the Secondary Session field.
26. Session with “Expired” status is available at run time (true/false)
Ans: False

DAL

1. What is DAL?
Ans: Data Access Layer. Library with same name as table. Used to control logical integrity of Baan tables.
2. DAL can be bypassed while accessing data from tables (true/false)
Ans: False
3. What is naming convention for DAL? (How DAL is identified)
Ans: Same as table name
4. One table can have many DALS (true/false)
Ans: False
5. What are different types of Hooks in DAL?
Ans: Object and Property hooks
6. What do you mean by Property Hooks?
Ans: Functions related to specific property (main table fields). Called to perform necessary table field checks
7. What do you mean by Object Hooks?
a. Functions to check logical integrity of objects (records)
8. Which are different Data Access Methods?
a. Dal.update(), dal.new(), dal.destroy()
9. The Hooks in DAL can be invoked through UI scripts/DLLs/Functions? (true/false)
a. True
10. Mess/Message functions can be used in DAL (true/false)
a. False
11. How do you retrieve error messages from DAL?
a. Dal.get.error.message()
12. Hooks in DAL can be bypassed by UI script? (true/false)
a. False
13. Functions (other than object hooks) used in DAL can be called by UI script, if true explain (true/false)
a. True. By dal.start.business.method()
14. Libraries/functions can be attached/included in DAL (true/false)
a. True
15. check.input written in UI script bypasses .check() property hook in DAL (true/false)
a. False

Program Scripts

1. One program script can be attached different sessions? (true/false)
a. True
Business Object Interface

Functions/DLLS

1. What is difference between function and DLL?
a. Functions are included in the code at the time of compilation. Libraries are included at runtime (dynamically)

Reports

1. What are different types of Reports in Baan?
a. Type 1
b. Type 2
c. Type 3
2. One report can be attached to different sessions (true/false)
a. True
3. What are different types of Report layouts?
a. Before.report
b. Header
c. Before.field
d. Detail
e. After.field
f. Footer
g. After.report
4. One report script can be attached to different reports? (true/false)
a. False
5. Session can print more than one reports simultaneously, if true please explain? (true/false)
a. True (using brp.open() function)
6. Report can have multiple detail layouts (true/false)
a. true
7. Can you print the layouts conditionally, if true please explain? (true/false)
a. True (By means of Output Expression)
8. Can you print fields on report conditionally, if true, please explain? (true/false)
a. True (By means of Print Condition)
9. The layouts can be blocked through UI script/program script? (true/false)
a. true
10. The sorting order of the fields to be printed can be handled at report level (true/false)
a. true
11. Suppose data is sorted Order Wise in Program Script, and by Item wise at Report level, the data will be printed by
a. Order Wise
b. Item Wise
c. Order, Item wise
(Answer : b)
12. Fields can be unlinked from Domains at report level (true/false)
a. True
13. The labels can be changed dynamically on reports, if true please explain (true/false)
a. True (Use Labels as field variables)

Menus

1. Menus can be attached to form fields? (true/false)
a. True
2. Through menu parameters can be passed to other (child) sessions? (true/false)
a. True
3. Menu can be attached to Menu fields? (true/false)
a. true

General

1. User can be attached to multiple companies attached to different package combinations? (true/false)
a. False
2. User can be attached to multiple companies attached to same package combinations? (true/false)
a. True
3. User can be attached to different package combinations at the same time? (true/false)
a. False
4. User have development authorizations
a. Package VRC wise
b. Package Combination wise
c. Company wise
(Answer : a)
5. Data dictionary is maintained
a. Company wise
b. Package Combination wise
(Answer: b)
6. Tables are maintained
a. Company wise
b. Package Combination wise
(Answer: a)

No comments:

Post a Comment